-
Čas přípravy10 min
-
Doba vaření40 min
-
Porce5
-
Celkový čas50 min
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Zapečené rizoto s kuřecím masem je jednoduché a skvělé jídlo. Téměř všichni známe kuřecí kopečkové rizoto ze školních jídelen, tak proč si nepřipravit lepší variantu? Naše české rizoto není tak krémové jako italské a podává se se strouhanou goudou nebo eidamem. Já přidávám nakládačky a červenou řepu.
Suroviny na pečené rizoto s kuřecím masem
- 500 g kuřecího masa můžete použít krůtí
- 2 hrnky rýže
- 3 hrnky kuřecího vývaru nebo vody
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 5 lžic oleje
- sůl & pepř
- chilli podle chuti
TIP: Místo kuřecího masa lze připravit rizoto i s mletým vepřovým či hovězím masem.
K podávání:
- strouhaný sýr Gouda nebo Eidam
- kyselé okurky (nakládačky)
VIDEORECEPT NA SRBSKÉ RIZOTO
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=sv9jiZNRBLI[/embedyt]Postup k přípravě zapečeného kuřecího rizota
- Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci rozpalte olej a na něm orestujte 2 cibule nasekané najemno dokud nezesklovatí (nezprůhlední).
- Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů.
- K orestované cibuli přidejte maso na kousky, osolte, opepřete a restujte. Po pár minutách přidejte k masu nakrájenou mrkev a krátce opečte.
- Přidejte rajčatový protlak a mletou červenou papriku a restujte jen chvilinku, aby paprika nezhořkla a nakonec vše zalijte vývarem (popř. vodou).
- Do hrnce přidejte propláchnutou rýži, urovnejte vršek, přiklopte pokličkou a dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 35 minut.
- Hrnec vyndejte z trouby, rizoto promíchejte a servírujte posypané strouhaným sýrem a s kyselou okurkou.
Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews