Zapečené rizoto s kuřecím masem

Zapečené rizoto s kuřecím masem
  • Čas přípravy
    10 min
  • Doba vaření
    40 min
  • Porce
    5
  • Ready In
    50 min

Zapečené rizoto s kuřecím masem

Zapečené rizoto s kuřecím masem je jednoduché a skvělé jídlo. Téměř všichni známe kuřecí kopečkové rizoto ze školních jídelen, tak proč si nepřipravit lepší variantu? Naše české rizoto není tak krémové jako italské a podává se se strouhanou goudou nebo eidamem. Já přidávám nakládačky a červenou řepu.

Suroviny na pečené rizoto s kuřecím masem

  • 500 g kuřecího masa můžete použít krůtí
  • 2 hrnky rýže
  • 3 hrnky kuřecího vývaru nebo vody
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 5 lžic oleje
  • sůl & pepř
  • chilli podle chuti

TIP: Místo kuřecího masa lze připravit rizoto i s mletým vepřovým či hovězím masem.

K podávání:

  • strouhaný sýr Gouda nebo Eidam
  • kyselé okurky (nakládačky)

VIDEORECEPT NA SRBSKÉ RIZOTO

YouTube player

Postup k přípravě zapečeného kuřecího rizota

  1. Kuřecí maso omyjte a nakrájejte na menší kousky, mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci rozpalte olej a na něm orestujte 2 cibule nasekané najemno dokud nezesklovatí (nezprůhlední).
  2. Dejte si předehřát troubu na 180 stupňů.
  3. K orestované cibuli přidejte maso na kousky, osolte, opepřete a restujte. Po pár minutách přidejte k masu nakrájenou mrkev a krátce opečte.
  4. Přidejte rajčatový protlak a mletou červenou papriku a restujte jen chvilinku, aby paprika nezhořkla a nakonec vše zalijte vývarem (popř. vodou).
  5. Do hrnce přidejte propláchnutou rýži, urovnejte vršek, přiklopte pokličkou a dejte péct do předehřáté trouby na zhruba 35 minut.
  6. Hrnec vyndejte z trouby, rizoto promíchejte a servírujte posypané strouhaným sýrem a s kyselou okurkou.

Vyzkoušejte také:

 

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • TomTom

      Pečené rizoto jsem dělal poprvé a je to ultra jednoduchý a dobrý. Dík za tip

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..